Streven van 17 betrokken gemeenten: Aardgasvrije nieuwbouw in Noord-Holland Noord; eerste stappen met NeuroZero-huis

Dinsdag 20 Maart 2018
Ook in Noord-Holland Noord worden alle woningbouwprojecten aardgasvrij gebouwd. Dat streven hebben 17 gemeenten in Noord-Holland Noord afgesproken. De gemeenten uit de regio Noord tekenden hun statement over aardgasvrije nieuwbouw in Heerhugowaard tijdens het symposium ‘Aardgasvrij Bouwen’. Tijdens een interview lichtte gedeputeerde Geldhof toe hoe de provincie gemeenten en bedrijven hierbij ondersteunt. Zij kunnen bij het Servicepunt Duurzame Energie terecht voor advies over duurzame alternatieven voor aardgas. De provincie investeert daarnaast in het duurzaam maken van bestaande woningen, onder andere door betere adviezen aan particuliere woningeigenaren over energiebesparende maatregelen aan hun huis.

Schagen zet vaste contactpersonen voor de dorpen in; experiment met Tuitjenhorn, Dirkshorn en Sint Maarten

Vrijdag 16 Maart 2018
(Bron: NHD en gemeente) SCHAGEN- Eén vaste contactpersoon in elk dorp, een zogeheten gebiedscoördinator. Daarmee experimenteert gemeente Schagen vanaf nu in de dorpen Tuitjenhorn, Dirkshorn, Schagerbrug en Sint Maarten.Speciaal hiervoor worden drie vaste medewerkers vrijgemaakt die makkelijk zichtbaar en aanspreekbaar zijn en die er vijftien tot twintig uur per week aan wijden.

Tijdelijke totale afsluiting van de Sint Maartensweg tussen Sint Maarten en Sint Maartensbrug tot en met eind april; alle haltes buurtbus blijven beschikbaar

Dinsdag 20 Maart 2018
De weg tussen Sint Maarten en Sint Maartensbrug is van maandag 19 maart tot en met eind april 2018 alsnog geheel afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel van de weg gebruik blijven maken. De reden van deze gehele afsluiting is, dat wij de veiligheid van de mensen die daar aan het werk zijn, willen garanderen. Daarnaast rijden fietsers en voetgangers gedurende de werkzaamheden ook over de rijbaan. In de periode van januari tot en met eind mei 2018 legt de Firma A. Hak een waterleiding tussen Sint Maartensvlotbrug tot aan Sint Maarten aan. Deze werkzaamheden vloeien voort uit de aanleg van een nieuwe watertransportleiding, die in 2017 langs de N9 van Schoorldam naar Schagerbrug is gerealiseerd. De buurtbus rijdt tijdelijk met een omweg door de Waldervaart over Valkkoog, Sint Maarten via de West-Friese Omringdijk naar Schagerbrug en via de Grote Sloot weer naar Sint Maartensbrug. Hierdoor kunnen alle bushaltes beschikbaar blijven.

Initiatief provinciale Staten: 3 miljoen extra voor openbaar vervoer in Noord-Holland Noord

Dinsdag 20 Maart 2018
NOORDKOP- Op initiatief van Provinciale Staten maakt de provincie Noord-Holland ruim drie miljoen euro extra vrij voor een investering de komende tien jaar in het openbaar vervoer in Noord-Holland Noord.Met dat geld worden extra ritten toegevoegd aan het nieuwe vervoersplan in het concessiegebied Noord-Holland Noord, waardoor er meer reismogelijkheden worden gecreëerd.

On line lesprogramma met AZ-trainers/ -spelers en voedingsdeskundigen over gezond eten op,m 9 Noord-Hollandse basisscholen van start; volgend jaar met 100 scholen

Dinsdag 20 Maart 2018
NOORDKOP- Het twee weken durende On Line lesprogramma Rabo AZ Foodtour is deze week met negen basisscholen van start gegaan.De deelnemende scholen van dit jaar zijn: Zes Wielen Munnikenweg (Alkmaar), OBS De Zandloper (Koedijk), OBS De Zandhorst (Breezand), RKBS De Vlieberg (Den Helder), Basisschool Visser \'t Hooft ((Castricum), Cunera (Castricum), Meester Spigtschool (Hoogkarspel), CBS De Saenparel (Zaandam) en OBS De Pionier (Wormerveer).In het online lesprogramma van twee weken geven spelers en trainers van AZ samen met voedingsdeskundigen les over gezonde voeding. Het programma is samen met Rabobank en GreenPort Noord-Holland Noord ontwikkeld. Het is de ambitie van deze partijen dat volgend schooljaar minimaal honderd Noord-Hollandse groepen 7/8 dit lesprogramma gaan volgen.


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week


Auto van de week


Nu fraaie Mercedes bij Groet Auto: Een A 180 BlueEFFICIENCY 122pk Ambition uit 2013, met maar 70.000 km. op de teller. Voor maar 16.700 euro!