Provincie wil bruggen goedkoper, slimmer, sneller, veiliger én duurzamer gaan bouwen

Woensdag 15 November 2017
NOORD-HOLLAND- Goedkoper, flinke CO2-reductie (koolstofdioxide), een kortere bouwtijd, minder verkeershinder én duurzamer. Het lijkt allemaal mogelijk als beweegbare bruggen in de toekomst worden gebouwd volgens het ‘IFD-principe’, een vorm van bouwen waarbij de delen van de brug gestandaardiseerd worden. Dat is het resultaat van het onderzoek dat het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) in opdracht van de provincie Noord-Holland uitvoerde.

Ontvoerde Derk Bolt van tv programma Spoorloos naar boekhandel Plukker Schagen over zijn boek Ontvoerd

Woensdag 15 November 2017
SCHAGEN- De eerder in Zuid- Amerika ontvoerde tv-presentator Derk Bolt signeert zaterdag zijn in boekhandel Plukker zijn boek Ontvoerd over zijn ontvoering in Columbia. Hij wil er ook graag praten met zijn lezers en tv-kijkers te ontmoeten. In Ontvoerd beschrijft Derk Bolt op zijn geheel eigen, ironische wijze wat hem de week van zijn ontvoering is overkomen en hoe hij het heeft beleefd. Het waargebeurde verhaal laat zich lezen als een avonturenroman

Fameuze sportjournalist Mart Smeets signeert zaterdag 2 december zijn nieuwe boek Mijn Amerika bij boekhandel Plukker.

Vrijdag 17 November 2017
SCHAGEN- De bekende sportjournalist en tv-presentator Mart Smeets komt zaterdag 2 december zijn nieuwe boek Mijn Amerika signeren bij de Schager boekhandel Plukker. (centrum)Op de dag dat president John F. Kennedy werd doodgeschoten, 22 november 1963, begon voor de 16-jarige Mart Smeets een levenslange fascinatie voor Amerika. Zijn werk als sportjournalist bracht hem de 54 jaar erna vaak in het land. Veel van zijn ervaringen op het gebied van muziek, sport, politiek, kunst, geschiedenis, eten, reizen, hotels en het eeuwige racisme belandden in Mijn Amerika.

AZ gedeeld tweede in eredivisie na verdiende zege op Willem 2; omstreden rood voor spits Woutje Weghorst

Woensdag 8 November 2017
ALKMAAR- AZ heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Willem II gewonnen: 3-2. Voor rust maakte Alireza Jahanbakhsh een 0-1 achterstand goed, in het tweede bedrijf verzorgden Guus Til en Wout Weghorst de andere twee Alkmaarse treffers. Weghorst kreeg nog rood vlak voor tijd nadat, aldus de speler, de arbiter hem in het begin van het duel gemeld had een rode kaart te geven. De handsbal was duidelijk omstreden, want Weghorst nam de bal op de borst aan, scoorde maar bleek de bal niet aan zijn arm te hebben gehad.


Hier lees je alles wat er in ons Omring-gebied gebeurt deze week
Moet er voor de kleine vergrijpen ( fietsen zonder licht, bromfietsen zonder helm, fietsen op de stoep, weggooien (Verpakkings-) papier op straat) meteen een boete uitgedeeld worden van 15 euro..?
Ja

0NeeJa 465
0Nee 21
Wie wordt er winterkampioen in de eredivisie voetbal..?
Vitesse

AZ

0Ajax

PSV

FC Utrecht

FeyenoordFeyenoord 3
AZ 10
FC Utrecht 1
PSV 22
Vitesse 1
0Ajax 10